top of page

De Locatie

Alle shoots, behalve newborn shoots, doe ik altijd het liefst buiten, en dan ook nog eens rond het gouden uur zodat je dat mooie zachte zonnetje in de foto krijgt.
Een mooie buiten locatie kan de foto net een extra wouw effect geven, ik weet zelf een aantal mooie fotolocaties te vinden. Natuurlijk mag je ook zelf een locatie uitzoeken, hoe mooier de locatie, des te mooier de foto's zullen worden. Denk hierbij aan prachtige bomen op de achtergrond, bloemen, bossen, duinen, de heide etc.

 

Voor de lifestyle newbornshoot kom ik naar jullie huis toe. Ik fotografeer dan het liefst op jullie slaapkamer.

Ik zal diverse kleden en kussens meenemen om een mooie setting te kunnen maken.

Hebben jullie een hele donkere slaapkamer of kunnen de foto's om een andere rede niet in de slaapkamer gemaakt worden dan is het ook nog mogelijk om de foto's bij mij in de studio te maken. Hier heb ik een mooi opgemaakt bed klaarstaan .

Tijdstip fotoshoot

Ik fotografeer nooit midden op de dag, dit omdat de zon dan te scherp is. Daarom is een fotoshoot in de wintermaanden ( bijna) altijd in de ochtend,  in het voorjaar/zomer zal een shoot einde van de middag of in de avond zijn. Ik fotografeer het liefste tijdens het gouden uurtje, dat is ongeveer vanaf een uur voordat de zon onder gaat.

 

 

Kleding/Client Closet

De kleding is super belangrijk voor een shoot en kan de foto helemaal afmaken.

Denk aan lange zwierige jurken, linnen stoffen, grof gebreide vesten, laagjes over elkaar van verschillende stoffen..

Je hoeft niet allemaal dezelfde kleuren aan maar juist verschillende tinten die mooi bij elkaar passen en verschillende soorten stoffen geeft een leuk effect in jullie outfits.  Kleuren die mooi staan op de foto zijn vaak neutrale kleuren, aardetinten, bruin, crème, okergeel, terracotta.

Voor de mannen is vaak een trui of t-shirt met een (donkergrijze) jeans of een chino al goed.

Dont's

Felle kleuren of prints op de kleding lijd erg af op een foto.

Allemaal in exact dezelfde kleur toont vaak ook wat saai, verschillende kleuren en stoffen geven meer diepte in een foto.

Natuurlijk is het belangrijk dat jij je prettig voelt in de kleding die je aan hebt,

Maar opdrukken , teksten, strepen, prints zullen afleiden op de foto en zou ik niet adviseren te dragen tijdens een shoot.

Ook adviseer ik om geen felle kleuren te dragen.

Om het makkelijk te maken heb ik diverse jurken en kleding voor newborns en kids die je gratis mag lenen tijdens een shoot

Neem hier een kijkje naar een aantal kleding stukken die ik heb >> Client Closet

Uiteraard is het ook prima als jullie jullie eigen kleding dragen.
Ook is er genoeg tijd om tijdens de shoot te wisselen van kleding.

Vind je het lastig om een complete outfits voor iedereen te vinden? Laat het mij even weten en ik zal je helpen met het vinden van mooie setjes.

 

 

Wanneer word een zwangerschaps shoot gedaan?

Deze doe ik altijd tussen de 30 en 36 weken

 

 

Wanneer word een newborn shoot gedaan?

Deze doe ik altijd tussen de 8ste en 18e dag na de geboorte. Bij te vroeg geboren kindjes kan dit worden aangepast.

 

 

Voor de fotoreportage

We hebben elkaar al via de mail/whatsapp of telefonisch gesproken, zo hebben we een geschikte datum gekozen, en overlegd wat voor soort shoot jij graag zou willen.
Bij een shoot die buiten plaats zal vinden zijn we afhankelijk van het weer. Bij regen, sneeuw, storm of onweer zal de shoot niet doorgaan. 
Ik kijk altijd een dag van te voren wat de weersvoorspelling zal zijn, mocht het erg slecht zijn dan spreken we een nieuwe datum af, of verplaatsen we de shoot indien mogelijk naar de studio.

 

 

Tijdens de fotoreportage

We zullen foto's maken van jou alleen, maar ook samen met je partner & eventueel kinderen.
Als je gekozen hebt voor een buiten shoot zullen we op de locatie kleine stukjes lopen zodat we verschillende settings hebben wat weer een gevarieerd beeld geeft.

 

 

​Na de fotoreportage

​Na een fotosessie ontvang je binnen 1 dag alvast 1 foto gratis als voorproefje. De rest van de foto's kan je binnen 2 weken bekijken in je eigen beveiligde online privé galerij. Van daaruit kan je de foto's kiezen die je uiteindelijk wilt hebben.  Je hebt keuze uit 50-80 foto's. 
Uiteraard is het mogelijk om naderhand extra foto's bij te bestellen.


​​Algemene voorwaarden
Wanneer je een fotoreportage boekt ga je automatisch stilzwijgend akkoord met de algemene voorwaarden.

Auteursrechten
De foto's die worden gemaakt zijn verbonden aan auteursrechten.

De foto's mogen alleen openbaar (op internet) getoond worden met zichtbare naamsvermelding. ​

bottom of page